De Dirigent

De gemeente Harlingen werd in 1976 verblijd met de geboorte van Simon Bouma. Hij zou zich in deze stad aan het Wad als musicus gaan ontwikkelen. Hij kreeg zijn eerste orgellessen al op jonge leeftijd, en het was dan ook niet verwonderlijk dat hij na de middelbare school koos voor een studie aan het conservatorium in Alkmaar. Daar bekwaamde hij zich in het orgelspel bij Jos van der Kooy en sloot zijn studie succesvol af in 2000.

Foto: Marcel Teensma

Tijdens zijn studie waren zijn bijvakken piano, zang en koordirectie en hij volgde diverse masterclasses. Daarnaast studeerde hij kerkmuziek en improvisatie.

Na zijn studie bleef hij op de eenmaal ingeslagen weg voortgaan. Als kerkmusicus verzorgt hij de muzikale invulling van zondagse kerkdiensten. Als docent heeft hij een lespraktijk en is hij verbonden aan een aantal instellingen.

Sjonggroep Waadwyn is er trots op dat Simon de muzikale leiding in handen heeft en de wind in de zeilen houdt! We bewonderen hem om zijn muzikale leiderschapsstijl die ons tijdens een concours in 2013 niet alleen de 1e plaats opleverde in onze categorie, maar ook de 2e plaats van alle deelnemende koren!