De Dirigent

De gemeente Harlingen werd in 1976 verblijd met de geboorte van Simon Bouma. Hij zou zich in deze stad aan het Wad als musicus gaan ontwikkelen. Hij kreeg zijn eerste orgellessen al op jonge leeftijd, en het was dan ook niet verwonderlijk dat hij na de middelbare school koos voor een studie aan het conservatorium in Alkmaar. Daar bekwaamde hij zich in het orgelspel bij Jos van der Kooy en sloot zijn studie succesvol af in 2000.

Tijdens zijn studie waren zijn bijvakken piano, zang en koordirectie en hij volgde diverse masterclasses. Daarnaast studeerde hij kerkmuziek en improvisatie.

Na zijn studie bleef hij op de eenmaal ingeslagen weg voortgaan. Als kerkmusicus verzorgt hij de muzikale invulling van zondagse kerkdiensten. Als docent heeft hij een lespraktijk en is hij verbonden aan een aantal instellingen.

Simon is dirigent van meerdere koren, en hij verzorgt op Vlieland zowel het Algemeen Muzikale Vormingsonderwijs als opleidingen voor aankomende toetsenisten. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan...

Sjonggroep Waadwyn is er trots op dat Simon de muzikale leiding in handen heeft en de wind in de zeilen houdt! We bewonderen hem om zijn muzikale leiderschapsstijl die ons tijdens een concours in 2013 niet alleen de 1e plaats opleverde in onze categorie, maar ook de 2e plaats van alle deelnemende koren!

Simon Bouma, telefoon 0654 614 478.
Dirigent Simon Bouma

Foto's

Verstild verleden.
De basis voor het heden.

Uit de media

Soms verschijnt er ook een nieuwtje
over Waadwyn in de kranten.

Gastenboek

Lees hier wie wat schreef,
want schrijven staat vrij.